in

Omiljena JESENJA dijeta žena u Srbiji: Neophodne su vam dve NAMIRNICE koje sigurno imate u KUHINJI, rezultati su vidljivi posle TRI dana

Razlog se krije u jednostavnosti i dostupnosti osnovnih namirnica. Bez obzira da li želite da se otarasite masnog tkiva ili da definišete mišiće, dodavanje banana i mleka vašoj ishrani može da pomogne.

Konzumiranje banane sa mlekom ima mnogo prednosti, mešavina je puna kalijuma, dijetalnih vlakana, kalcijuma i proteina. Jelo mlečni šejk od banane je odličan način da ostanete siti. Bogati mlečni proteini takođe jačaju vaše kosti.

Kako ova dijeta podstiče gubitak težine?

Dijetu od banane i mleka za mršavljenje razvio je dr Džordž Harop 1934. godine za osobe sa dijabetesom. Trebalo bi da se pridržavate ove dijete 3 dana i jedite 2-3 banane i 2-3 šolje punomasnog mleka 3 puta dnevno. Morate ograničiti ukupan unos kalorija na 1000 kalorija dnevno. Zapamtite, ova dijeta nije namenjena dugoročnom gubitku težine, a savetuje se da koristite punomasno mleko.

Na šta treba da obratite pažnju?

Ako želite da smršate uz dijetu od banane i mleka, neophodno je da uključite u dnevnu rutinu lagane vežbe. Izbegavajte dizanje tegova, vežbajte jogu i meditaciju. Izbegavajte rafinisani šećer, gazirana pića, pakovanu hranu i piće, prženu hranu i nezdrave grickalice. Pijte najmanje 3 litre vode dnevno. Držite stres na odstojanju.

Banano-mlečnu dijetu ne treba konzumirati duže od 3 dana jer joj nedostaju neki vitalni elementi potrebni organizmu. Prateći ovu dijetu tokom 3 dana možete izgubiti oko 2 kg telesne težine. Ako želite da smršate više, napravite pauzu od sedam dana.