in

Evo šta će se desiti ako svaki dan BAŠ OVAKO jedete med i susam

Mešavinom ova dva sastojka dobija se nešto veoma korisno za zdravlje čoveka.

Svima su dobro poznate prednosti meda, dok je susam biljka koja se u ishrani koristi već veoma dugo. Zajedno, med i susam čine prave blagodeti za naš organizam, tako što mnoge boljke efikasno umiruju ili leče.Toliko je zdrava ova mešavina da svaki novi dan treba započeti kašičicom meda i susama.

Seme susama uzgaja se već više od pet hiljada godina. Drevna oblast Mesopotamije bila je prvo mesto gde je naveliko gajena ova moćna biljka, a zatim se njena kultivacija proširila i na ostatak sveta.

S druge strane, med kao najvažniji pčelinji proizvod, poznat je u ljudskoj ishrani još od praistorijskog doba. Mešavinom ova dva sastojka dobija se nešto veoma korisno za zdravlje čoveka. U davna vremena, ova kombinacija je korišćena da pomogne ženama kako bi poboljšale funkcije svojih reproduktivnih organa, kao i libido.

Med i susam, udruženi u jedinstvenu smesu, predstavljaju odličan izvor: gvožđa, mangana, magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, natrijuma ifosfata, Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina.

Kada je reč o vitaminima, susam sadrži one iz grupe A, B i E.

Konzumiranjem ova dva sastojka zajedno, mogu se ublažiti bolovi u stomaku, a odličan je i najefikasniji lek kod menstrualnih bolova. Zbog značajnog sadržaja gvožđa, susam se preporučuje ženama za bolje cikluse.
Med i susam imaju u sebi jednak procenat kalcijuma koji utiče na zdravlje kostiju. Redovna upotreba ove smese u ishrani može da pomogne pri očuvanju kostiju kako organizam stari.

Seme susama pokazuje rezultate i u održavanju nivoa holesterola na donjim granicama. Susam se, osim u mešavini s medom, može posuti po salati ili desertima, kao što se može jesti i sirov.

Med i susam imaju moć da jačaju koštanu srž, stimulišu mentalne aktivnosti, povećavaju fizičku izdržljivost, utiču na lepotu i sjaj kose i kože.

Kada bi pobrojali sve nelagode, tegobe ili bolesti koje efikasno ublažava ili otklanja kombinacija meda i susama, to bi bili:

Slab imuni sistem
Ekstremna želja za slatkišima
Bol u stomaku
Gastrointestinalni poremećaji, uključujući kolitis, gastritis i čireve
Slabe kosti
Nizak nivo telesne snage i izdržljivosti
Slaba mentalna aktivnost ili dekoncentracija
Loš kvalitet kože
Opadanje kose
Gojaznost

Za kraj ćemo pomenuti da, iako postoji veliki broj načina na koji se mogu iskoristiti med i susam u kombinaciji, onima koji tek počinju da koriste blagodeti ove sjajne mešavine, dovoljno je preporučiti da jednu kašiku susama i jednu kašiku meda umute i konzumiraju jednom dnevno, ujutru pre doručka.

Recept za kolač od meda i susama star 6.000 godina

Oko 300 grama čistog susama sameljite u električnom mlinu za kafu tako da dobijete pastu, a zatim je pomešajte sa medom. Napravite kuglice i stavite ih u frižider da se zalede. To je sve. Ovaj kolač će poslužiti kada imate neizdrživu želju za slatkim. Osim što ćete u telo uneti hranljive i zdrave tvari, vi ćete se odvići od čokolada i kolača i očistićete svoje telo.

Savet plus

Sameljite susam u avanu sa tučkom i dodajte mu morsku so. Sa tom kombinacijom redovno solite jela.Tu se krije dnevna doza kalcijuma potrebna svakoj ženi.

Glossy