in

Bagremov i livadski svi cepaju, a krenuće i njega kada vide KOLIKO JE MOĆAN

Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Med se od davnina smatra jednim od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam, a pored bagremovog i livadskog koji su najzastupljeniji, postoji još puno vrsta meda, i svaki se razlikuje po boji, ali i zdravstvnenim benefitima.

Jedna od zdravijih vrsta je med od lavande – koji se preporučuje čak i trudnicama.

Lavandin med je intenzivnog ukusa i mirisa, a može biti i tamnije i svetlije boje. Među najlekovitijim je vrstama sa snažnim delovanjem jer omogućava apsorciju kalcijuma i gvožđa iz hrane.

Lavandin med pomaže i kod problema sa zubima i kostima, osteoporozom, povišenim krvnim pritiskom, a prija i organima za varenje, čisti pluća i umiruje kašalj.

Kao i biljka od koje se pravi, med od lavande ima umirujuće dejstvo i snažan je borac protiv nervoze, a poboljšava i kvalitet sna. Pomaže i u borbi sa blažim oblicima depresije.

Lavandin med ublažava simptome izazvane predmenstrualnim sindromom. Osobama sklonim polenskim alergijama savetuje se svakodnevno uzimanje meda od lavande.

Bonus video:

OVO JE LJUBAV! Zbog konja se iz Holandije vratila u Srbiju, sa 16 godina postala najmlađa vlasnica škole jahanja u zemlji

03:08

OVO JE LJUBAV! Zbog konja se iz Holandije vratila u Srbiju, sa 16 godina postala najmlađa vlasnica škole jahanja u zemlji

(Espreso/Novosti)