in

Situacije koje je NAJBOLJE da prećutite: Evo kada nije pametno da iznosite svoje MIŠLJENJE

Naučite da prepoznate situiacije u kojima bi najbolje bilo da odustanete od komentarisanja.

1. Kad drugi prepričavaju tajne i ogovaraju druge

Vrlo često se upletemo u mrežu tuđeg ogovaranja, a ako smo suočeni sa jednostranim mišljenjem, neretko kažemo i nešto zbog čega se kasnije kajemo. Ako se nađete u ovoj situaciji, najbolje bi bilo da ćutitie ili u krajnjem slučaju date diplomatski odgovor.

2. Kad vam neko ne traži savet

Ako niste pozvani od strane sagovornika da delite savete, budite sigurni da se to od vas i ne očekuje. Iznošenje saveta, samo zato što smatrate da tako treba je i više nego neprstojno. Suzdržite se, a mišljenje iznesite samo ako se konkretno to od vas očekuje ili traži.

3. Kada je neko napravio grešku,a niste mu nadređeni

U poslu ili životu, ako vod vas to ne zahvteva konkretna uloga nije pametno da se postavljate kao nadređeni. Pustite ljude da obavljaju poslove i ponašaju se u skladu sa svojim tempom. Imajte na umu takođe da svi greše i da se sve greške daju ispraviti. I ovde važi pravilo, da ponudite savet samo ako se to od vas očekuje.

4. Kad vas ispituju o ličnom životu

Zapamtite da niste dužni da delite intimne detalje svog života, čak ni sa najbližim prijateljima. Ako osećate da neke teme jednostavno prevazilaze vaše granice, jednostavno ih zaobiđite.