in

Kao bebu su je OSTAVILI na tuđem kućnom pragu: Posle 30 godina nije odustala od svoje biološke porodice, moli majku da joj se JAVI!

Kao bebu su je OSTAVILI na tuđem kućnom pragu: Posle 30 godina nije odustala od svoje biološke porodice, moli majku da joj se JAVI!

Anija Smit je ostavljena kao beba, stara nekoliko sati, na svom pragu oko 5:30 ujutro, hladnog jutra 11. januara 1992. godine, u četvrti Riverside u Džeksonvilu. Pronašli su je i usvojili Lorraine Smith i njen muž.

Kako je odrastala sve je više imala želju da sazna nešto više o svojim biološkim roditeljima, te je potragu za njima započela kada je postala punoletna.

Printscreen/Youtube

 

 

Međutim, svi napori od tada su bili uzaludni, a ni nakon što je njena priča objavljena na televiziji, nije bilo odgovora i skoro je odustala.

Rekla je da oseća prazninu u sebi jer ne zna ko je, a sada kako je i sama majka nije joj jasno kako je to mogla da uradi. 

Želi da zna da li ima braću ili sestre i da li ima ostatak porodice.

Smit je takođe uradila i DNK test pre nekoliko godina nadajući se da je to može uputiti u prvom smeru.

Printscreen/Youtube

 

 

– Toliko sam se nadala da ću ga otvoriti i videti mamu, tatu, sestru, rođake, nešto, a kad to nisam dobila, osećala sam se bespomoćno. Ali nešto u meni je bilo kao vatra koja mi je samo govorila, nemoj odustati – rekla je i dodala da postoji poruka koju želi preneti svojoj majci.

– Zahvalna sam što me nisi pobacila. Zahvalan sam što me nisi ostavila negde u kanti za smeće, ali samo želim znati više. Samo te želim upoznati – dodala je. 

Nešto više od godinu i po nakon što je izašla u javnost sa svojom pričom, Anija je konačno uspela da locira svoju porodicu.

– Bili su šokirani, zaista šokirani, ne možete ni zamisliti. Niko nije ni znao za mene, niko nije znao da je moja mama trudna – rekla je ona. 

Printscreen/Youtube

 

 

Anijin DNK test je konačno doveo do njene polusestre, zatim njenog oca. U telefonskom razgovoru, otac joj se izvinio rekavši da mu je iskreno i duboko žao što ju je napustio, i objasnio joj okolnosti u kojima se tada nalazio sa njenom majkom s obzirom da su bili samo tinejdžeri u to vreme.. Međutim, ona i dalje čeka da joj se mama javi.

– Sada samo želim da idem napred. Lagala bih kada bih rekao da ne želim vezu – rekla je Smit

– Želim tu vezu. Želim da mogu da posetim obe strane svoje porodice. I samo želim dubok odnos sa svojom braćom i sestrama – dodala je. 

Rekla je da se više ne ljuti i da uživa u ovoj prilici u kojoj upoznaje svoju širu porodicu. 

BONUS VIDEO