in

Domaći koji je NAMUČIO roditelje: Ovaj zadatak iz MATEMATIKE za drugi razred većina odraslih ne zna da REŠI!

Školska godina je počela, a roditelje već boli glava. Jedan Igor je na svom Tviter nalog podelio jedan od zadataka iz matematike, za drugi razred osnovne škole, kako on tvrdi.

Tada je nastao haos, komentari se samo nižu, a većina i ne zna rešenje zadatka.

“Ajmo matematičari. Ovo je drugi razred. Vileo bih da vidim tog stručnjaka koji je ovakav zadatak predvideo za drugi razred”, napisao je ona na Tviteru.

 

 

Roditelji su počeli sa rešavanjem matematičkog problema, a neki sa žalbama da ne znaju svom detetu da pomognu jer su zadaci preteški i za njih, a ne za dete.

“Užas. I ova moja je drugi, sad se ujo muči zajedno sa njom.”

“Prijatelji (inženjeri oboje) imaju sina, koji, kad je bio u VI razredu, nije znao da uradi domaći iz matematike, dete ode u školu bez domaćeg i dobije jedinicu. Oni odnesu zadatak direktoru škole, on kaže: Znate, ja sam geografičar. Otac: Ok, ali ste završili 6. razred OŠ.”

“Meni je sin 3. ćerka 5. i jelte godinama sam u materiji – toliko je toga besmislenog, razbijam glavu, pa pitam muža- iz srpskog i iz sveta oko nas kakva su pitanja bila – moje dete ne zna značenje reči u pitanju, ne razume, a kamoli da odgovori. ‘sublimacija’ šta je ni ja ne znam.”

“77-77+7=7. E sad, da li je pesnik mislio da je pored – i + moguce staviti i = jer, jelte, “jednakost”. Srecom, davno sam utekla od osnovne škole”, ovo su samo neki od mnogobrojnih komentara na račun matematičke konfuzije.

Kako se vi snalazite u ovakvim situacijama sa vašim klincima? Da li i vi nailazite na prepreke u zadacima koje dete treba da reši? Pišite nam u komentarima vaša iskustva.

BONUS VIDEO