in

Ovo su najgore namirnice koje možete pojesti

Ovo su najgore namirnice koje možete pojesti

Namirnie koje sadrže puno kalorija treba izbegavati.

Kada je reč o održavanju zdrave ishrane, nije važno samo koliko jedete, već i hrana koju jedete.

Dijetetičar Luk Cori kaže da je najgora hrana koju možete pojesti ona koja sadrži puno kalorija, a ima malo zdravih i hranljivih stvari kao što su esencijalni vitamini i minerali. Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana…, piše DeleciousFood.

„Mnoge od ovih namirnica takođe imaju visok sadržaj dodatog šećera, što može doprineti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima. Ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate retko“, objašnjava dijetetičar.

A ovo su prema njemu tri namirnice koje nikako ne bi trebalo da budu deo vaše redovne ishrane:

Zamrznuta pica

„Većina zamrznutih pica sadrži puno kalorija, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih stvari“, rekao je Kori.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprineti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.

„To može dovesti do povećanja telesne težine i drugih zdravstvenih problema“, tvrdi Kori.

Mesne prerađevine

Dijetetičar navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, što može doprineti raznim bolestima. No, Kori ističe i da je vrlo važno održavati raznoliku i zdravu ishranu, a ne samo izbegavati određenu hranu.

„Postoji uravnotežena ishrana i neuravnotežena. Nijedna hrana sama po sebi neće čoveka udebljati, niti mu narušiti zdravlje. Najvažnije je kako se pojedine namirnice uklapaju u celokupni obrazac ishrane. Važno je da svako pronađe stil koji mu odgovara“, zaključio je dijetetičar, a prenosi večernji.hr.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram